Se luremusparkering nummer én

Dette skiltet sto på Holbergsallmenningen i flere måneder. Likevel var det tillatt å parkere på deler av området. Først når det kom ytterligere to skilt trådte Bymiljøetaten til og utstedte parkeringsgebyrer.

Parkeringsgebyr på Holbergsallmenningen 5. November

Det er ikke slik parkeringsgebyr skal brukes som verktøy for å regulere parkeringen i sentrum.

Økningen fra ét til tre skilt utløser parkeringsgebyr

Det bor og arbeider noe sånt som 40.000 mennesker på halvøyen Nordnes.

Velsignet er den som finner en parkeringsplass!

En gang tidlig høsten 2018 ble det satt opp et skilt på Holbergsallmenningen med teksten «Holbergsallmenningen stengt».

Holbergsallmenningen er det største området for parkering på Nordneshalvøyen. Det var satt opp stålgjerder på det meste av Holbergsallmenningnen som sperret for parkering.
Likevel var det en merkelig pussighet.

Et mindre område var fortsatt tilgjengelig for parkering. Området har plass til mellom ti og tyve biler.

Alt tydet på at det var helt legitimt å parkere på dette området på Holbergsallmenningen til tross for skiltet «Holbergsallmenningen stengt». Merkelig, men byråkratenes veier er uransakelige. Det står på skiltet at det er stengt. Samtidig er det tillatt å parkere. Forstå det den som kan.

Så kom mandag morgen 5. november

Grytidlig mandag morgen 5. november 2018 vekkes beboerne av en telefonsamtale fra Bymiljøetaten.

Uanstendige og mangler folkeskikk
Det er en skadefro kommunal stemme fra Bymiljøetaten i mobilen på nattbordet. Det er ennå mørk ute. «Du har nå fått 900,- i parkeringsgebyr. Om du ikke flytter bilen i løpet av kort tid blir bilen din tauet vekk. Det fører til at det påløper ytterligere store summer.» Den skadefro kommunale stemmen avsluttet med dette samtalen.
Slik oppførsel er uanstendig!
Denne framferden forteller om en Bymiljøetat uten folkeskikk.

Klærne kom på i en faderlig fart og ut døra bar det. Søvndrukne tidlig enn mandag morgen møttes illsinte beboere på Holbergsallmenningen. De flyttet sine biler til en tryggere havn mens edder, galle og forbannelse haglet over Bymiljøetaten. Raseriet boblet i beboerne på tradisjonelt erke-Bergensk vis. Et slikt overgrep aksepterer vi ikke!

Eneste forandring beboerne kunne se var at det satt opp ytterligere to skilt som signaliserte at det ikke kan parkeres på Holbergsallmenningen. Økningen fra ét til tre skilt om at området er stengt for parkering hjemlet altså at kommunekassa ble styrket med mellom ti og tyve tusen kroner. Samtidig ble et antall beboere ni-hundre kroner fattigere hver seg. Ikke minst var det en kommunal etat som fikk følelsen av at «det er min dag i dag».

Deler av Holbergsallmenningen har vært tilgjengelig for parkering i anleggsperioden. Uten skikkelig forvarsel ble dette omgjort og Parkeringsgebyr utstedt.

En etat med dårlig håndverk, dårlig kommunikasjonsferdigheter og feil holdninger

Slik fremferd forteller oss at Bymiljøetaten i Bergen leverer dårlig håndverk og er svært dårlige på kommunikasjon. Frem for alt har Bymiljøetaten uakseptabelt dårlige holdninger og mangler anstendighet. Fra disse erfaringene med Bymiljøetatene er det naturlig å sitere fra Arthur Arntzens første forelesning på Universitetet i Tromsø.

«Han har stort vett, men han mangler det lille vettet som skal styre det store vettet».